2min Devices

Apple mag Samsung verbieden inbreukmakende smartphones te verkopen

Apple heeft in een hoger beroep alsnog gelijk gekregen van de rechters en het bedrijf mag Samsung wel degelijk een verkoopverbod opleggen voor smartphones die inbreukmaken op patenten van het bedrijf. Een lagere rechtbank gaf Apple wel gelijk maar geen toestemming voor een verkoopverbod.

Gisteren oordeelde twee van de drie federale rechters dat Apple wel degelijk in staat moet zijn een verkoopverbod op te leggen aan Samsung voor smartphones die inbreuk maken op Apple-patenten. De rechters van de US Court of Appeals hebben nu gezegd dat de rechtbank in San Jose opnieuw de zaak moet bekijken.

In deze rechtszaak wordt Samsung beschuldigd van inbreuk op drie patenten, een veegbeweging om een toestel te ontgrendelen, spellingssuggesties en een functie die data verwerkt, bijvoorbeeld telefoonnummers omzetten in klikbare links. Apple werd in mei 2014 al in het gelijk gesteld dat Samsung inbreuk maakt op deze patenten en het Zuid-Koreaanse bedrijf moest 120 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan Apple. De rechter ging echter niet mee in de eis van Apple dat er een verkoopverbod moet worden ingesteld.

De hogere rechters zeggen nu dat Samsung geen levensreddend medicijn heeft ontwikkeld dat Apple uit de handel wil halen, het gaat om het maken van winst op producten die inbreuk maken op patenten van een derde, dus moet een verkoopverbod gewoon worden ingesteld.

Voor Samsung is een verkoopverbod inmiddels geen probleem meer, het gaat om softwarepatenten en Samsung heeft inmiddels de nodige updates uitgebracht die geen inbreuk meer maken op deze patenten. Mogelijk moet Samsung nog wel enkele oudere toestellen voorzien van een software-update.

Bron:Reuters