Nederlandse gamers kunnen vanaf deze week betalingen via iDeal doen op Sony’s online netwerk, waar onder andere de PlayStation 3 gebruik van maakt. Het is zodoende niet meer per definitie nodig om een creditcard te koppelen, of een prepaid voucher te kopen om aankopen te doen.

Naast ondersteuning voor het in Nederland populaire iDeal werd ook PayPal aan het netwerk toegevoegd. Sony verwacht dat een grote schare aan nieuwe gebruikers eindelijk de mogelijkheid gaan krijgen om nieuwe services zoals Music Unlimited uit te proberen. Ook kunnen zij nu makkelijker content of volledige games kopen voor hun PlayStation-toestellen. Voornamelijk jongere gamers klaagden steen en been over de weinige opties om aankopen te doen. Veel jongeren beschikken immers niet over een creditcard en vouchers waren niet goed verkrijgbaar.

De update voor het Sony Entertainment Network is inmiddels uitgerold en gebruikers kunnen dus reeds gebruik maken van hun iDeal- of PayPal-account om aankopen af te ronden. Naast deze functionele update kreeg het netwerk ook een nieuw uiterlijk, terwijl ook de zoekmogelijkheden en navigatie verbeteringen hebben ondergaan.