Apple en Samsung kwamen in hun ver reikende patentstrijd ook terecht in de Engelse rechtbank, daar oordeelde de rechter onlangs in een hoger beroep dat Samsung geen inbreuk heeft gemaakt op de patenten van Apple. Als gevolg van deze uitspraak moest Apple een rectificatie plaatsen op de Engelse website van het bedrijf, deze eis heeft Apple vandaag ingewilligd.

De uitspraak van de rechter in de Engelse rechtbank bestond uit het gelijkstellen van Samsung en de taak aan Apple om een link te moeten plaatsen naar de uitspraak van de rechter in een font niet kleiner dan Arial 11, dit is een versoepeling van de originele eis, waarin vermeld werd dat Apple een gehele rectificatie moest plaatsen. Overigens is de Arial 11 regel ook niet geheel juist, Apple moet namelijk ook de rectificatie plaatsen in een aantal grote Engelse bladen, waaronder The Financial Times en The Guardian, deze houden een Arial 14-formaat aan. Apple moet dit alles ondernemen om de schade die Samsung is aangedaan weer te herstellen.

Op de Engelse website van Apple vinden we een link terug naar de uitspraak van de rechter. Apple maakt in de link gebruik van een aantal quotes, die tijdens de zitting ten gehoren werden gebracht, om daarmee de kwaliteit en kracht van de iPad te benadrukken en sluit vervolgens af met de woorden dat hoewel de Engelse rechtbank dan wel vindt dat Samsung geen patenten heeft geschonden, andere rechtbanken dit wel vonden en dat Samsung wel degelijk "Apple’s veel populairdere iPad" heeft gekopieerd.

Lees meer