1 min

Apple heeft een hoger beroep in een rechtszaak die liep in het Verenigd Koninkrijk verloren van Samsung. Het bedrijf, dat beweerde dat Samsung inbreuk maakte op een patent over het ontwerp van de iPad, werd in het ongelijk gesteld door het Hooggerechtshof in Londen. De straf valt grotendeels hetzelfde uit als bij de eerste uitspraak van de rechter.

De rechter was van mening dat maar weinig mensen de Galaxy Tab zouden verwarren met de iPad van Apple. Opvallend is dat de rechter Apple de ondankbare taak oplegde om advertenties te verspreiden waarin wordt gemeld dat Samsung geen inbreuk gemaakt heeft op patenten van Apple. De rechter, Birss, gaf aan dat het bedrijf uit Cupertino tenminste één vermelding voor tenminste een half jaar op hun website moet zetten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf geen inbreuk heeft gemaakt op haar patenten. Daarnaast moet Apple ook een aantal advertenties in magazines en kranten plaatsen met wederom hetzelfde bericht. De rechter kwam tot dit besluit omdat het van mening is dat het imago van Samsung zodanig is aangetast.

Een woordvoerder van Samsung is blij met de uitspraken van het Britse Hooggerechtshof. Hij zei: "We geloven nog steeds dat Apple niet het eerste bedrijf is dat een rechthoekige tablet met ronde hoeken uitgaf en dat het geregistreerde patent van Apple in verschillende oudere producten gebruikt wordt".

Apple heeft nog geen verklaring gegeven na de uitspraken van Birss.