Netflix, het online videostreaming platform, liet afgelopen week nog deprimerende kwartaalcijfers zien. Toch staat het aandeel van het bedrijf nu 13 procent hoger en dat is opvallend. Het duurde even voordat het duidelijk werd waar deze stijging vandaan kwam. Nu gaan er geruchten op Wall Street dat Microsoft van plan zou zijn om Netflix over te nemen.

CNET, dat de hand op een mail van een bancair bedrijf wist te leggen, meldde dat Microsoft 90 dollar per aandeel voor het bedrijf wilde betalen. Voordat de geruchten de ronde gingen doen stond een aandeel in Netflix nog op 58 dollar. Een woordvoerder van Microsoft wilde niet ingaan op de geruchten en speculaties.

Netflix heeft het hele jaar al last gehad van te positieve voorspellingen, wat investeerders keer op keer afschrikte toen deze verwachtingen vervolgens niet uitkwamen. Het bedrijf heeft onder andere de voorspelling dat het dit jaar 7 miljoen abonnees in de Verenigde Staten kon bijschrijven moeten bijstellen naar een aantal van 5,4 miljoen.