2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vanaf gisteren is Netflix in Nederland beschikbaar. Netflix is een dienst waarmee je onbeperkt films en series kunt kijken voor € 7,99 per maand. Netflix’ CEO Reed Hastings wil binnen vijf tot tien jaar dat eenderde van de Nederlandse huishoudens gebruik maakt van de streamingdienst.

Dit geeft de topman aan in een interview. In eerste instantie moet de consument gedurende het eerste jaar bekend worden met de dienst. Voor Hastings is het hierbij belangrijk dat de consument fijn kan werken met de service en het aanbod dat het bedrijf biedt.

In de Verenigde Staten is Netflix al een succes. Daar heeft inmiddels al een op de drie huishoudens een Netflix-account. Het doel van Hastings is om in Nederland een even groot succes te worden. Naar eigen zeggen kan dit gerealiseerd worden door streamen via Netflix makkelijk te maken en een goed aanbod aan te bieden.

Overigens wordt er inmiddels al in voornamelijk social media geklaagd over het aanbod van Netflix. Dit zou op dit moment nog te klein zijn. Hastings: "We zijn continu aan het uitbreiden. Er staat meer content op Netflix dan je in je leven kunt kijken, maar we voegen steeds meer toe. Als we naar een nieuw land uitbreiden, beginnen we met een klein aanbod en maken we dat beter en beter."

Volgens Hastings is er voor Nederland gekozen omdat Nederlanders al veel internetvideo’s bekijken en de gemiddelde internetsnelheid in Nederland de hoogste van Europa is. Met de service denkt Hastings overigens niet het illegaal downloaden van films tegen te gaan. "Dat proberen we ook niet." Volgens de CEO van Netflix zal een deel van de mensen wel overstappen op Netflix omdat het gebruikersvriendelijker is dan downloaden vanaf het internet.