Apple heeft op dit moment een behoorlijk lange lijst producten van Samsung op papier staan om aan te klagen. Toch blijft het daar niet bij, tijdens een hoorzitting in Californië maakte het bedrijf bekend dat het Samsung’s versie van Android 4.1 Jelly Bean en de Galaxy Note 10.1 toevoegt aan de lijst met producten die inbreuk zouden maken op intellectuele eigendommen van Apple.

Eerder werd al duidelijk dat Apple van plan was om het besturingssysteem dat draait op de Galaxy Note 10.1 te betrekken in de rechtszaak tegen Samsung. Het is niet aannemelijk dat Apple ook de Galaxy Nexus zal betrekken in de rechtszaak, dit toestel draait eveneens op Android Jelly Bean, maar deze variant van Android is geheel standaard en niet aangepast door Samsung, zoals dat wel het geval is bij de Galaxy Note 10.1

Samsung gaf als reactie dat Apple te laat zou zijn met de toevoeging van Jelly Bean. Apple geeft aan dat het de tijd nodig had om de volledige uitrol van Samsung-producten in kaart te brengen en te controleren op patentinbreuken.

Samsung gaf eerder al aan dat het de iPhone 5 van Apple ook aan de rechtszaak zal toevoegen. Deze rechtszaak wordt geleid door rechter Lucy Koh, wie eerder al besloot om Samsung een boete van 1,05 miljard dollar op te leggen.

De rechtszaak waarin Apple de Galaxy Note 10.1 en Android Jelly Bean toevoegde zal pas in 2014 behandeld worden.