1 min

De patentenstrijd tussen Apple en Samsung woedt voort. Beide bedrijven hebben opnieuw concurrerende apparaten van elkaar bij rechter Paul Grewal voorgelegd die inbreuk zouden doen op het intelectueel eigendom. Apple wilde ook Android 4.1 Jelly Bean aan de lijst toevoegen, maar de rechter heeft dit geweigerd.

Terwijl Samsung de iPhone 5 aanwees als een apparaat dat inbreuk zou maken op patenten van het bedrijf, deed Apple hetzelfde bij de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy S III. Het gerechtshof in San Jose stemde in met beide bedrijven en voegde de drie apparaten toe aan de rechszaak.

Android 4.1 Jelly Bean werd door de rechter niet toegevoegd aan de lijst. Wanneer Google’s besturingssysteem in de rechtszaak betrokken zou worden, vreesde de rechter dat de zaak te groot zou worden. Er zouden daardoor namelijk nog een groot aantal extra apparaten toegevoegd kunnen worden door Apple.

Paul Grewal waarschuwde Apple na afloop van de zitting nog wel. Hij zei dat er een kans bestond dat er nog meer apparaten toegevoegd konden worden. Dit zou voor Apple weleens kunnen betekenen dat de iPad mini en iPad 4 worden toegevoegd, als het Samsung nog meer zou uitdagen.

De rechtszaak waar nu nieuwe toestellen aan zijn toegevoegd zal pas in 2014 behandeld worden.