1 min

Apple heeft opnieuw een aantal smartphones en tablets van Samsung aan de lijst met betrokken producten toegevoegd, welke inbreuk zouden maken op patenten van het bedrijf uit Cupertino. In totaal heeft Apple deze week zes nieuwe Samsung-apparaten toegevoegd.

De producten die Apple toegevoegd heeft zijn de recent uitgebrachte Samsung Galaxy Note II, daarnaast zijn ook de Galaxy Tab 8.9 en de Tab 2 10.1 op de lijst gezet. Ook de Rugby Pro, de Galaxy S III mini en de Android 4.1: Jelly Bean-versie van de Galaxy S III zijn toegevoegd.

In een verklaring liet Apple weten: "Apple heeft snel weten vast te stellen dat deze nieuw uitgebrachte apparaten inderdaad, inbreuk maken op intellectueel eigendom van Apple. Dit gebeurt op dezelfde manier als eerder op de lijst geplaatste apparaten van Samsung."

Samsung heeft eerder dit jaar een grote Amerikaanse rechtszaak verloren tegen Apple, wat resulteerde in een schadevergoeding van 1 miljard dollar voor Apple. Samsung is hiertegen in hoger beroep gegaan. In de voorbereiding naar de tweede rechtszaak die naar verluidt pas in 2014 zal beginnen, heeft Samsung nu ook van zich afgebeten en heeft het vorige week bij de rechter aangegeven dat de iPhone 5, iPad mini en de iPad 4 inbreuk zouden maken op patenten van Samsung. Toen lukte het Apple niet om alle Android Jelly Bean op de lijst te laten plaatsen.