1 min

Het Taiwanese bedrijf Foxconn is plannen aan het vormen om fabrieken te openen in de Verenigde Staten, zo wordt gemeld door DigiTimes. DigiTimes heeft van deze plannen gehoord via market watchers, maar namen worden niet genoemd. Foxconn produceert in de fabrieken in landen zoals China en Brazilië onder andere iPhones en iPads voor Apple, maar ook andere grote fabrikanten zoals Nokia en Amazon laten hun producten door Foxconn assembleren.

Foxconn zou locaties in Detroit en Los Angeles op het oog hebben als eerste locaties voor fabrieken in de Verenigde Staten. Mocht Foxconn inderdaad willen uitbreiden naar de Verenigde Staten, dan wordt het interessant om te zien hoe het bedrijf met mensenrechten om zal springen. Gisteren werd immers nog aangegeven dat het Foxconn veel te gemakkelijk wordt gemaakt bij de naleving van de rechten van de werknemers. Foxconn wordt al jarenlang geplaagd door zelfmoorden onder werknemers, bedrijfsincidenten en rellen.

Volgens de bronnen van DigiTimes is Foxconn van plan LCD-televisies te produceren in de Verenigde Staten. Dit soort producten zijn eenvoudiger te maken en vereisen bovendien minder werknemers dan de productie van bijvoorbeeld smartphones en tablets. De productie van dit soort producten is in vergelijking met TV’s een relatief arbeidsintensieve taak en kost veel handwerk, waar TV’s deels door machines in elkaar kunnen worden gezet.

Foxconn heeft vooralsnog geen reactie uit de deur gedaan over de berichtgeving.