Microsoft heeft net een goede maand geleden een update uitgebracht voor de Kinect SDK, deze bracht ondersteuning voor Windows 8. Elliptic Labs heeft daarop zijn eigen motion gesture tools uitgebracht voor Windows 8.

Het Noorse Elliptic Labs noemt de software de "Windows 8 Gesture Suite". Deze software stelt de gebruiker in staat om de ingebouwde commando’s in Windows 8 in te voeren, zonder het scherm daadwerkelijk aan te hoeven raken.

Elliptic Labs stelt dat de software in plaats van gebruik te maken van de Kinect-camera, gebruik maakt van een ultrageluid zender/ontvanger die ingebouwd wordt in de laptop of desktop PC. Het bedrijf stelt dat deze manier van gebaren registreren tot wel 95 procent minder energie verbruikt dan de huidige op camera’s gebaseerde gebarenregistratie. Hierdoor zou dit erg aantrekkelijk kunnen zijn voor apparaatproducenten over de hele wereld.

Wanneer we deze software en hardware hun intrede zien maken op de markt is tot op heden onduidelijk, News.com stelt dat Elliptic Labs druk in de weer is met gesprekken met PC producenten en hoopt dat het zijn ultrageluid technologie en Windows 8 motion gesture tools aan het einde van 2013 in nieuwe PC’s zal terug zien.