1 min

Steve Wozniak, de uitgesproken mede-oprichter van Apple stelt dat Apple zich in een innovatieve dip bevindt. Het bedrijf brengt weinig nieuws op de markt, terwijl Microsoft dat juist wel doet.

In een video-interview met TechCrunch liet Wozniak weten bezorgd te zijn dat Microsoft innovatiever wordt dan Apple. Zijn bezorgdheid zou voortkomen uit het feit dat hij erg van Apple houdt. Volgens Wozniak zou Microsoft de afgelopen jaren aan een aantal innovatie producten gewerkt hebben, terwijl Apple voortborduurt op het succes van al gelanceerde producten zoals de iPhone en iPad.

Wozniak liet zelfs concrete voorbeelden los over het feit waarom Microsoft innovatiever is, zo haalde hij Microsoft’s recentelijk aangekondigde spraakherkenningsonderzoek aan, dit stelt gebruikers in staat woorden die in een bepaalde taal gesproken worden te vertalen naar een andere taal en eventueel met hun eigen stem uit te laten spreken.

Het is overigens wel de vraag in hoeverre Wozniak nog betrokken is bij Apple als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten. De kans is aanwezig dat Apple momenteel druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuw product dat opnieuw een markt volledig zal veranderen.