1 min

Apple’s mede-oprichter Steve Wozniak heeft in een interview met BBC gesproken over Microsoft en in het bijzonder over CEO Steve Ballmer, wie binnen 12 maanden zal afzwaaien. Wozniak vindt dat Microsoft te lang is uitgegaan van de markten waar het over een dominantie positie beschikte.

"Microsoft heeft te lang vertrouwd op een dominante positie die het een lange, lange tijd terug heeft verworven en dat is best gevaarlijk," merkt Wozniak op. Wozniak geeft aan dat hij niet weet hoe de wereld vertrekkend CEO Steve Ballmer beoordeelt, maar hij vindt zelf dat Ballmer’s periode als CEO niet zo waardevol was als die van Microsoft’s oprichter Bill Gates.

Wozniak haalt Apple ook aan in het interview. Het bedrijf dat hij met Steve Jobs en Ronald Wayne oprichtte beschikte volgens Wozniak onder leiding van Steve Jobs over een goede formule waarmee het in staat was om als groot bedrijf nieuwe en innovatieve producten te lanceren. Apple’s huidige CEO Tim Cook is volgens Wozniak de juiste opvolger van Jobs, wie in 2011 overleed.

Fragmenten uit het interview zijn terug te zien op de website van BBC