Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, verkiest Windows Phone boven Android. De techneut staat er om bekend veel systemen uit te proberen, naar aanleiding hiervan stelt hij dat Windows Phone veel minder omslachtig is dan Android.

Dit heeft de Amerikaan laten weten in een interview met The Next Web. De mede-oprichter van Apple staat er om bekend dat hij veel besturingssystemen en modellen uit wil proberen. Zo kreeg Wozniak van Google bijvoorbeeld een pre-release model van de Galaxy Nexus, welke rechtstreeks uit het hoofdkantoor kwam. Ook staat de man meer dan eens in de rij voor een nieuwe gadget, zelfs bij de lancering van Apple-producten.

In het interview komt duidelijk naar voren dat Wozniak erg enthousiast is over het mobiele platform van Microsoft. Zo zou Windows Phone over de mooiste visuele ervaring beschikken en stelt hij veel mooie dingen te zien die hem doen terug denken aan Apple-herinneringen. Het enthousiasme gaat zelfs zo ver dat Wozniak vindt dat hij Windows Phone qua eenvoud boven iOS en Android plaatst. Een smartphone met Windows Phone zou meer als een vriend dan instrument voelen, aldus Wozniak. Over de spraakherkenningsmogelijkheden van Windows Phone is Wozniak minder positief. Ondanks het enthousiasme voor Windows Phone, gebruikt Wozniak momenteel enkel twee iPhones.