1 min

Samsung heeft toegang gekregen tot de details rondom de schikking die HTC en Apple onlangs troffen. I een rechtszaak in de Verenigde Staten werd door de rechter besloten dat Samsung toegang moest krijgen tot de desbetreffende documenten.

HTC en Apple bereikten een overeenkomst waarmee een einde kwam aan alle rechtszaken tussen de twee partijen. Over het algemeen wordt aangenomen dat HTC een bedrag per verkocht Android- of Windows Phone-toestel aan Apple af moet dragen voor het gebruik van patenten van het bedrijf. Samsung is niet geïnteresseerd in zo’n overeenkomst, maar wil wel geïnformeerd worden over de details ervan.

Daar heeft een rechter nu toe ingestemd, toen Samsung de details eiste. Samsung was er immers vrijwel zeker van dat er in de overeenkomst patenten worden genoemd die ook in de rechtszaak met Apple gebruikt worden. De rechter heeft Apple bevolen om de gegevens direct aan Samsung kenbaar te maken, maar de details mogen niet publiek bekend worden gemaakt.

Apple heeft in een eerste reactie aangegeven dat het zich niet bewust is van de uitspraak van de rechter en dat er op dat moment geen verder commentaar was. HTC was vooralsnog niet te bereiken.