Apple en HTC hebben laten weten tot een overeenkomst te zijn gekomen die geldt voor alle patentkwesties die de twee bedrijven open hadden staan. Deze overeenkomst is zodoende een globale schikking, die voor een periode van tien jaar zal gelden. HTC kan vanaf nu onder andere gebruik maken van door Apple gepatenteerde technieken zoals Slide-to-Unlock en Universal Search.

De schikking tussen Apple en HTC betreft zowel alle huidige als toekomstige patenten waar beide bedrijven eerder al over bekvechtten. In een gezamenlijk persbericht laten de kemphanen weten dat de voorwaarden van de schikking als vertrouwelijk zijn bestempeld, wel laat HTC vertegenwoordiger Jeff Gordon aan The Verge weten dat het bedrijf niet verwacht dat de overeenkomst met Apple voor enige financiële schade zal zorgen.

De overeenkomst tussen beide bedrijven komt voor velen als een verrassing. Eerder probeerde de rechtbank in Delaware de bedrijven nog aan te sporen tot een mogelijke schikking, maar in die tijd leek er geen voortgang in de kwestie. HTC-voorzitster Cher Wang liet in augustus nog weten geen plannen te hebben om tot een schikking met Apple te komen.

De overeenkomst komt samen met een aantal stellingen van de CEO’s van beide bedrijven. HTC’s CEO Peter Chou meldt dat HTC blij is om de kwesties met Apple zo te kunnen oplossen, dit omdat HTC zich nu weer kan concentreren op innovaties in plaats van aantijgingen. Apple’s CEO Tim Cook stelt: "We zijn blij met deze overeenkomst met HTC en we blijven gefocust op productinnovatie"