Oprichter Autonomy: ‘HP gebruikt ons als zondebok’

HP bracht afgelopen week schokkend nieuws naar buiten, toen het bedrijf aan gaf 8,8 miljard dollar af te moeten schrijven, vanwege een financiële blunder bij de overname van Autonomy. Vervolgens probeerde het management zich te zuiveren van alle blaam door de schuld af te schuiven naar het bedrijf Autonomy, dat in 2011 overgenomen werd. De oprichter van Autonomy heeft echter een andere kijk op de zaak.

Autonomy-oprichter Mike Lynch trok het niet langer dat hij en zijn voormalig collega’s werden zwart gemaakt door HP. Om die reden besloot hij om zelf naar de media te stappen om zijn verhaal te doen. In een interview met Business Insider geeft Lynch aan dat hij voor het eerst van de beschuldigingen van HP hoorde, toen HP afgelopen week een persbericht naar buiten bracht. Hij zei daarover: "Ik was geschokt, maar mensen moeten begrijpen dat ik me niet als zondebok laat gebruiken door Hewlett-Packard, terwijl ze zichzelf in de problemen hebben gebracht."

Een van de beschuldigingen aan het adres van de voormalige bestuurders van Autonomy is dat ze hardware-verkopen hadden geboekt als software-verkopen. Lynch zegt daarover: "Dat is volkomen onwaar. We hebben onze hardware-verkopen geboekt. Ze waren geboekt op de juiste marges. Het idee dat we op de een of andere manier met de cijfers gerommeld zouden hebben maakt uiteindelijk ook geen verschil."

HP heeft aangegeven dat het de resultaten van het onderzoek zal voorleggen bij de US Securities and Exchange Commission’s Enforcement Division en de UK Serious Fraud Office. Daarnaast is HP van plan om via het civiel recht verschillende partijen te vervolgen. Hier zal Lynch naar alle waarschijnlijkheid ook onder vallen.

Bron:Neowin