1 min

Applicaties die ontwikkeld worden voor Apple’s iOS leveren momenteel meer op dan hun Android-varianten. Google maakt echter wel terrein goed. De omzet van Google Play steeg sinds januari met een monsterlijke 311 procent, de afgelopen maand was dat 17,9 procent, zo blijkt uit nieuwe cijfers van App Annie, een bedrijf dat zich bezighoudt met de analyse van applicatiewinkels.

Hoewel Apple nog altijd de meeste omzet weet te creëren, zien de cijfers er niet geheel rooskleurig uit voor het bedrijf uit Cupertino. Ten opzichte van januari jongstleden is de omzet met 12,9 procent gestegen, maar de afgelopen maand daalde deze zowaar met 0,7 procent. De rek lijkt er daarom mogelijk een beetje uit te zijn.

Apple heeft momenteel nog een voorsprong op Google’s Play Store, er zijn 10 procent meer gratis applicaties gedownload via de App Store. De groei van Google Play is echter fenomenaal en het is dus niet de vraag meer óf Google aan Apple voorbij zal streven, maar wanneer dit zal gebeuren. Verwacht wordt dat Google medio 2013 de overhand zal nemen.