1 min

Volgens Forbes is de Android Play Store vandaag de iOS App Store van Apple gepasseerd in het aantal app downloads. Uit de Play Store van Google zouden nu meer apps zijn gedownload dan uit de App Store van Apple. Beide applicatiewinkels passeerde recent de 50 miljard downloads.

De groei van de Play Store van Android is echt niet te stoppen, in september van vorig jaar stond de teller nog op 25 miljard downloads, inmiddels is de teller al ruim over de 50 miljard heen. In dit tempo haalt Android misschien de 100 miljard nog wel voor het einde van het jaar.

Vorige week donderdag schreven we al dat de Play Store de grens van 1 miljoen apps had behaald en konden we ook al melden dat beide applicatiewinkels ongeveer even veel downloads hadden, rond de 50 miljard. Forbes geeft op basis van de cijfers van App Annie vandaag de doorslag dat de Play Store de iOS App Store heeft ingehaald. In totaal worden er 10 procent meer apps gedownload uit de Play Store dan uit de iOS App Store van Apple. Daar staat echter tegenover dat de iOS App Store 2,3 keer zoveel omzet genereert als de Play Store, iets waar Google wel jaloers op zal zijn.