Na drie cruciale producten op de markt gezet te hebben die de toekomst gaan bepalen voor Microsoft, zou je denken dat het vertrouwen van investeerders wel zou toenemen met de feestdagen voor de deur. Maar als we de beurskoers van de afgelopen maanden er bij pakken, dan zien we dat het eigenlijk alleen maar bergaf gaat met Microsoft.

Met het einde van het jaar in zicht noteert de koers van Microsoft nu 26,43 dollar. Nu schommelt de koers van Microsoft altijd wel tussen de 25 en 32 dollar, dus vooralsnog is er geen reden tot paniek. Echter, het is wel opvallend dat Microsoft zo laag noteert, het lijkt er daardoor op dat Microsoft investeerders niet weet te overtuigen met de nieuwe producten.

Tot op heden heeft Microsoft slechts erg vage informatie naar buiten gebracht betreffende de verkopen van Windows Phone 8 en Windows 8. Microsoft gaf aan dat het 40 miljoen Windows 8-licenties had verkocht, maar aangenomen wordt dat dit vooral aan OEM’s is geweest en niet consumenten. Daarbij komt ook nog eens dat een upgrade slechts 40 dollar kost, terwijl dat bedrag voor Windows 7 bijvoorbeeld een stuk hoger lag.

Ook over Windows Phone 8 is er weinig duidelijkheid. In Redmond wilde men alleen kwijt dat de verkopen vier keer zo hoog waren dan die van Windows Phone 7. Aangenomen kan worden dat de verkopen inderdaad hoger liggen, maar waarschijnlijk niet zo hoog dat Microsoft het nodig vond om de vlag al uit te hangen en de cijfers openbaar te maken.

En dan is er ook nog de Surface-tablet die Microsoft uitgaf. Hoewel het leek dat er na de lancering van de tablet een grote vraag naar het apparaat was, blijft natuurlijk de vraag waarom Microsoft hier tot op heden geen harde verkoopcijfers van heeft uitgegeven.

Het lijkt er dan ook op dat je als investeerder van de softwaregigant op het moment in het duister tast. Het probleem is waarschijnlijk dat investeerders op korte termijn al vooruitgang willen zien, Microsoft’s plannen zijn echter voor de langere termijn.