1 min

Sinds oktober is het aantal applicaties voor Windows 8 in de Windows Store enorm gegroeid. Hoewel Microsoft zelf nog geen cijfers bekend maakte, melden derden dat de teller de 25.000 stuks gepasseerd is. Wat Microsoft wel meldt is dat de groei op korte termijn in zal gaan zakken vanwege de aankomende feestdagen.

Alle applicaties moeten eerst door Microsoft goedgekeurd worden, voordat er toegang wordt verleend tot de Windows Store. Microsoft waarschuwt nu dat het personeel graag de feestdagen wil doorbrengen met hun familie, vandaar dat het keuringsproces op een lager pitje gezet wordt. Microsoft raadt ontwikkelaars aan om tempo te maken met hun applicaties en ze tijdig voor Kerst over te dragen aan Microsoft. Hetzelfde geldt voor ontwikkelaars die updates voor bestaande apps willen doorvoeren.

Het ziet er dus naar uit dat er nog voor de feestdagen een grote piek kan komen in het aantal toegevoegde Windows 8-applicaties in de Windows Store, tot ongeveer 22 december. Vervolgens zullen er gedurende twee weken bijna geen applicaties toegevoegd worden, waarna het proces weer aantrekt vanaf 2 januari 2013.