Overuren bij Microsoft voor goedkeuren applicaties

Sinds de lancering van Windows Phone 8 is het aantal applicaties in de Windows Phone Store met zo’n 40 procent toegenomen. Goed nieuws voor Microsoft, maar dit betekent wel dat alle Windows Phone-medewerkers overuren moeten draaien tijdens de vakantieperiode.

Om een zelfgemaakte applicatie in de Windows Store te krijgen moet een proces doorlopen worden, de ingezonden applicaties worden door een Windows Phone Store-team bekeken en aan tests onderworpen om te zien of een applicatie aan de voorwaarden voldoet. Het duurt gemiddeld vijf dagen voordat de goedkeuringsprocedure doorlopen is.

Waar voorheen nog gesteld werd dat de gehele laatste week van 2012 geen applicaties goedgekeurd zouden worden door het Windows Phone-team, komt Microsoft daar nu op terug. Er zullen geen tests uitgevoerd worden op 24 en 25 december en op nieuwjaarsdag, maar op de andere dagen wordt er gewoon doorgetest. Waarschijnlijk doet Microsoft dit om zoveel mogelijk applicaties beschikbaar te krijgen in de Windows Phone Store en de groei niet te belemmeren.

Bron:Engadget