Het lijkt er op dat HTC aan de betere hand is. Na een slechte periode zijn de verkopen in november fors gestegen ten opzichte van de maand er voor.

Met een stijging in de verkopen van 23,2 procent lijkt HTC weer enige ademruimte gekregen. De hogere verkopen van het Taiwanese bedrijf zijn waarschijnlijk deels te danken aan de lancering van nieuwe producten zoals de HTC One X+, de Windows Phone 8X en de Windows Phone 8S.

Hoewel er einde aan het licht van de tunnel lijkt te zijn is HTC nog zeker niet uit de problemen. De verkopen van november zijn nog altijd duidelijk lager dan die van dezelfde maand een jaar eerder. HTC verkocht in november 2011 namelijk 39 procent meer dan dat in 2012 het geval was.

Ook juridisch gezien is HTC in rustiger vaarwater aanbeland, omdat het bedrijf een overeenkomst sloot met Apple. Apple had verschillende rechtszaken tegen HTC lopen waarin veel geld werd geëist door het Amerikaanse bedrijf. Dankzij de overeenkomst zijn deze rechtszaken tot een voortijdig einde gekomen. Het lijkt er echter op dat Apple geen vergoedingen aan HTC betaalt, terwijl dit andersom wel het geval is.