1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Taiwanese bedrijf HTC zat de afgelopen jaren in de hoek waar de klappen vielen. Maar voor het eerst in drie jaar tijd is het bedrijf er nu in geslaagd om positieve verkoopcijfers te realiseren. In het afgelopen kwartaal werden meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode in het jaar ervoor.

HTC zit mogelijk weer op het juiste spoor na jaren van krimp in de verkoopcijfers. In het vierde kwartaal van 2014 harkte HTC een omzet van 47,9 miljard Taiwanese dollars binnen, dat is omgerekend 1,26 miljard euro. Een jaar eerder moest HTC nog een omzet van 42,9 miljard Taiwanese dollar noteren.

De winst bedroeg 180 miljoen Taiwanese dollar, dat is omgerekend 4,7 miljoen euro. Analisten hadden juist gerekend op een verlies van zo’n 30,4 miljoen Taiwanese dollar en hadden het in dit geval dus goed mis.

We kunnen dus spreken van een omzetstijging van 11,7 procent, na jaren van negatieve groei is dat mooi nieuws. Toch is HTC nog lang niet op zijn oude niveau, in 2011 boekte het bedrijf in dezelfde periode bijvoorbeeld nog een omzet van 101,4 miljard Taiwanese dollar. Ook was 2014 in vergelijking met 2013 nog altijd een jaar van krimp, voor de derde maal op rij.