Halverwege 2012 was daar ineens Leap Motion, een veelbelovend bedrijf dat letterlijk de wereld van bewegingscontrole op zijn kop zette. Het harde werk van het bedrijf betaalt zich nu uit, doordat het een hardware-partner in Asus heeft gevonden. Asus wil de technologie integreren in een aantal notebooks en desktops.

Vandaag maakte Leap Motion de samenwerking met Asus bekend. De techniek zal onder andere ingebouwd worden in een aantal All-in-One (AIO) PC’s en high-end laptops. Bij de apparaten die beschikking gaan krijgen over de technologie, zal de Leap Motion App Store voorgeïnstalleerd worden.

Voor Leap Motion betekent het dat er ineens enorm veel onderdelen aan Asus geleverd moeten worden. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het bedrijf met behulp van bestaande investeerders 30 miljoen dollar bij elkaar weten te sprokkelen. Het bedrijf heeft al eens 12.000 modules gemaakt voor ontwikkelaars, echter waren deze niet helemaal afgewerkt en waren meer dan de helft vooraf betaald.

CEO van Leap Motion, Michael Buckwald, geeft aan dat hij geen exacte cijfers heeft aangaande hoeveel modules er gemaakt moeten worden. Hij verwacht wel dat het aantal in de honderdduizenden gaat lopen, indien mogelijk zelfs in de miljoenen. Hij laat namelijk doorschemeren dat ook andere OEM’s interesse hebben.

Op het moment zit alles nu mee voor Leap Motion. Aan de ene kant heeft het een hardwarepartner gevonden en aan de andere kant worden ontwikkelaars gemotiveerd om apps te maken, omdat er in de toekomst een gegarandeerd publiek zal zijn, wanneer de applicatie in de App Store terecht komt.

Buckwald gaf dus al aan dat er meer geïnteresseerde OEM’s waren. Hoewel hij erg terughoudend was met het loslaten van informatie, gaf hij wel aan dat de huidige Leap-unit klein genoeg is om op dezelfde ARM-processors te draaien die op dit moment in vele smartphones aanwezig is. Aangenomen kan worden dat de techniek niet alleen voorbestemd is voor laptops en PC’s, maar straks ook te gebruiken is bij tablets, smartphones en in de auto.