2min

Asus wil ook graag actief worden op de markt van virtual reality maar in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden probeert het nu een overeenkomst met Microsoft te sluiten, waarbij het bedrijf een eigen versie van de HoloLens mag ontwikkelen en op de markt brengen. Of dat ook gaat lukken is nog niet duidelijk maar de bedrijven zijn in gesprek.

Asus is op dit moment niet actief met een bril waarbij augmented of virtual reality wordt gebruikt, wel is het al jarenlang een partner van Microsoft op de pc-markt en daar hoopt Asus nu gebruik van te maken door ook een licentie los te krijgen om een eigen HoloLens te kunnen maken.

Microsoft heeft met de HoloLens al een zeer futuristische augmented reality bril aangekondigd, die drie stappen verder gaat dan wat we tot op heden hebben gezien. Het is dan ook niet zo vreemd dat Asus graag een licentie wil op de HoloLens om zelf ook zo’n bril op de markt te brengen. Asus heeft uiteindelijk een groep gamers die fan zijn van het merk en al jarenlang moederborden, videokaarten en laptops van het merk kopen. Als gaming dus verplaatst van een controller en televisie naar een bril kan Asus niet achter blijven.

Asus maakt door te kiezen voor Microsoft wel een duidelijke keuze voor augmented reality, waarbij ook de fysieke omgeving deels wordt gebruikt om te gamen en er geen complete virtuele omgeving wordt gemaakt. Op dit moment kan Asus nog niets aankondigen omdat de partijen nog in gesprek zijn, maar aangezien de CEO van Asus, Jonney Shih en Microsoft-topman Terry Myerson samen bekendmaakte in gesprek te zijn, lijkt dat wel goed te komen.

Volgend jaar brengt Microsoft de eerste versie van de HoloLens op de markt, op dit moment alleen nog voor ontwikkelaars en deze versie gaat 3000 dollar kosten. Wanneer de consumentenversie komt is onduidelijk, maar die moet een heel stuk goedkoper gaan worden.