Sony is momenteel druk bezig om Ultra HD-TV’s in kleinere maten aan te bieden, waardoor de nieuwe standaard met hogere resolutie ook aantrekkelijker wordt voor de normale consument. Daarbij zal Sony ook een extra dienst gaan aanbieden waarmee gebruikers Ultra HD-films kunnen downloaden.

Vorig jaar lanceerde Sony nog een Ultra HD LCD-televisie met een afmeting van 84 inch. Deze televisie kreeg echter een prijskaartje van 25.000 dollar. Voor dat geld kreeg de consument echter ook een harde schijf meegeleverd, met daarop een aantal Ultra HD-films. Dit zal binnenkort niet meer nodig zijn, want de Ultra HD-films worden ook aangeboden via het Sony netwerk. Kaz Hirai, CEO van Sony, zegt kort maar krachtig: "Ultra HD is niet de toekomst… Het is nu!"

Binnenkort zullen ook Mastered in 4K Blu-ray-films verschijnen. Deze Blu-ray-schijven bevatten films die oorspronkelijk zijn gefilmd in Ultra HD-formaat, maar omgezet zijn naar 1080p om op een Blu-ray te passen. Hierdoor belooft Sony een zo goed als mogelijke ervaring voor eigenaars van een Ultra HD-TV die niet aan digitale distributie willen. De eerste films die deze behandeling ondergaan zijn The Amazing Spider-man, The Karate Kid, Taxi Driver en The Other Guys.