1 min

Tags in dit artikel

, ,

Netflix lijkt een steeds grotere rol te willen spelen op de markt van het leveren van on-demand videodiensten. Waar Netflix’ CEO Reeds Hastings onlangs grootse plannen aankondigde omtrent het gebruik van de 4K-resolutie voor video’s, verschenen afgelopen week de eerste testvideo’s in deze kwaliteit.

Met een bandbreedte die steeds meer dataverkeer toelaat, is het mogelijk de kwaliteit van online video steeds meer op te schroeven. Afgelopen maand kondigde de CEO van Netflix aan dat het bedrijf in 2014 één van de grootste aanbieders van 4K-video’s wil zijn.

De 4K-resolutie staat ook wel bekend als video’s in Ultra HD-kwaliteit, maar ook 8K valt onder die standaard. De verschillen in resolutie zijn echter aanzienlijk: 4K-beeld heeft 3840 bij 2160 pixels, 8K-beeld is 7680 bij 4320 pixels. Vanwege die resoluties worden ook de termen 2160p en 4320p gebruikt, zoals we HD en Full HD ook respectievelijk aanduiden als 720p en 1080p.

Gedurende de afgelopen week verschenen er zeven nieuwe video’s in de catalogus van Netflix. Met deze zeven testvideo’s wil Netflix laten zien waartoe zij technisch gezien in staat is. Deze video’s leveren een kwaliteit van 4K, met 24 beelden per seconde.

Volgens geruchten zal Netflix eerst het materiaal uit de eigen keuken gaan uitrollen in Ultra HD-kwaliteit. Toch wordt niet uitgesloten dat het dankzij bepaalde overeenkomsten niet lang zal duren voordat ook grote bekende films in deze kwaliteit te zien zullen zijn.