1 min

MTV Mobile en KPN hebben besloten hun samenwerking niet langer voort te zetten. In plaats daarvan gaat MTV Mobile in de toekomst samenwerken met T-Mobile. Voor bestaande abonnees betekent het dat ze vanaf februari worden overgezet naar Hi. Zij kunnen onbeperkt blijven kijken naar shows van MTV via de MTV Under the thumb-app, maar maken geen kans meer op extra’s zoals toegang tot MTV-feesten en festivals.

T-Mobile gaat nu samenwerken met MTV Mobile en zal meer gaan doen dan alleen het aanbieden van diensten zoals KPN deed. Wat precies de bedoeling is, is nog onduidelijk. Volgens Coopr, het PR-bureau van Viacom dat eigenaar is van MTV, zal dat de komende weken bekend worden gemaakt.

In elk geval zal T-Mobile ook de MTV Under the thumb-app gaan aanbieden, evenals de extra’s zoals toegang tot MTV-feesten en festivals. Wat voor meerwaarde T-Mobile verder wil gaan bieden blijft dus nog even onduidelijk. T-Mobile werkt in Polen ook al samen met MTV Mobile.

De huidige abonnees worden op 15 februari omgezet naar een Hi-abonnement. Het telefoonnummer, de abonnementsvorm en contractduur blijft hierbij ongewijzigd. KPN stelt in een brief aan de klanten dat Hi zelf extra’s gaat aanbieden aan klanten omtrent feesten en festivals.

Opvallend is wel dat MTV en T-Mobile nog brood zien in een dergelijke virtuele provider. Recent gooiden de Rabobank met Rabo Mobiel en Hyves met Hyves Mobiel de handdoek al in de ring, zij trokken de stekker uit hun virtuele provider.