Windows 8 inmiddels 60 miljoen keer verkocht

Tami Reller, topvrouw bij Microsoft en financieel directeur van de Windows-divisie, heeft tijdens een evenement bekendgemaakt dat Microsoft inmiddels 60 miljoen Windows 8 licenties heeft verkocht. De verkopen van Windows 8 lopen ongeveer gelijk met de verkopen van Windows 7 na de introductie van dat besturingssysteem.

Windows 8 inmiddels 60 miljoen keer verkochtAansluitend bij de uitspraken van Reller volgde een officiële blog van Microsoft waarin de uitspraken van Reller verder uiteen werden gezet en onderbouwd.

Uit de blog blijkt dat de 60 miljoen licenties een totaal aantal is waarin de upgrades zijn meegenomen van gebruikers die zijn overgestapt vanaf een oudere Windows-versie. Als de OEM’s, zoals Dell, Acer, Lenovo en HP die Windows 8 voorgeïnstalleerd hebben meegeleverd op hun nieuwe laptops en desktop computers. Microsoft weet verder te melden dat er inmiddels meer dan 1.700 gecertificeerde systemen zijn voor Windows 8 en Windows RT.

Ook is er goed nieuws omtrent de Windows Store in Windows 8. Op dit moment zijn er vier keer zoveel applicaties beschikbaar in de applicatiewinkel van Windows 8 dan op het moment dat de winkel openging. Het aantal downloads uit de Windows Store is inmiddels de 100 miljoen gepasseerd.

Bron:Microsoft