1 min

Windows 8 is inmiddels een half jaar op de markt en Tami Reller van Microsoft meldt dat de teller inmiddels de 100 miljoen stuks is gepasseerd. De laatste keer dat Microsoft cijfers bekendmaakte was in januari, toen bleef de teller steken op 60 miljoen licenties.

Microsoft rekent zowel upgrades van oudere systemen en nieuw gekochte Windows 8-apparaten tot de verstrekte licenties. Sinds januari zijn dus 40 miljoen licenties verkocht en volgens Reller gaat het hierbij in de meeste gevallen om een nieuwe computer met Windows 8.

Het aanbod van Modern UI-applicaties in de Windows Store wordt volgens Reller alsmaar groter. Volgens de topvrouw zijn er zesmaal zoveel applicaties te krijgen als bij de lancering van Windows 8. Hoeveel apps er bij de lancering beschikbaar waren is nooit duidelijk gemaakt, dus ook nu weten we geen precies aantal.

Tami Reller gaat ook in op de geruchtmakende grote update voor Windows 8, welke inmiddels de naam Windows 8.1 draagt. Reller bevestigt dat inderdaad wordt gewerkt aan een update.Microsoft wil reageren op feedback van klanten, maar zal de Windows 8-visie wel voortzetten. Ook zal Windows 8.1 "nieuwe apparaatopties" introduceren, waarschijnlijk doelt Reller hiermee op de ondersteuning voor kleinere touchscreens.