1 min

Een dag voor de aftrap van de CeBIT-conferentie is het hoofd management van Microsoft in een persconferentie aan het woord. Christian Ilek vertelt dat Microsoft 60 miljoen stuks van Windows 8 verkocht en dat het nieuwe OS een snellere start doormaakt dan voorganger Windows 7.

Het cijfer is gebaseerd op de verkoopdata van fabrikanten, hoewel het niet duidelijk is of Windows RT in dat getal is inbegrepen. Waarschijnlijk telt Microsoft in het getal de upgrades mee, die het bedrijf tot voor kort voor een appel en een ei de deur uit deed. Volgens Ilek is de 128GB Surface Pro in de V.S. constant uitverkocht.

Opvallend aan het aantal, 60 miljoen, is dat dit hetzelfde aantal is dat een medewerker van Microsoft in januari al claimde. Dat er geen exemplaren meer verkocht zijn in de tussentijd, lijkt niet reëel.

De softwaregigant denkt dat het tijd is om af te stappen van de desktop en de sprong te maken richting de toekomst. Dat in navolging van Google en Apple, die al langer de toekomst voor ogen zouden hebben. Microsoft hoopt verder, net als de concurrentie, het bedrijfsleven te gaan domineren met hun complete aanbod aan platforms en diensten.