1 min

AMD beschuldigt een aantal van zijn voormalige werknemers van het stelen van duizende gevoelige bedrijfsdocumenten voordat zij het bedrijf verlieten om bij concurrent Nvidia aan de slag te gaan.

Afgelopen maandag heeft AMD een aanklacht ingediend tegen voormalig vice president strategic development, Bob Feldstein en managers Manoo Desia en Nicolas Kociuk voor het downloaden van meer dan 100.000 bedrijfsbestanden naar externe harde schijven, zo’n zes maanden voordat zij opstapte bij het bedrijf.

AMD heeft daarnaast dezelfde werknemers en manager Richard Hagen aangeklaagd, volgens AMD hebben zij getracht om AMD-werknemers over te halen om bij Nvidia te komen werken. Hiermee maakte ze zich schuldig aan contractbreuk van een eerder getekende overeenkomst die dit verbied.

In de aanklacht beweerd AMD dat zowel Feldstein als Hagen zich schuldig hebben gemaakt aan het rekruteren van Desai, deze zou vervolgens Kociuk en mogelijk zelfs meer AMD-werknemers hebben overgehaald om de overstap naar Nivida te maken. Daarnaast stelt AMD een forensische analyse te hebben gedaan van de computers van deze werknemers waarin bewijs werd gevonden van het overhevelen van "vertrouwelijke informatie met betrekking op ontwikelde technologieën en bedrijfsstrategieën" naar externe harde schijven.