1 min

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de Galaxy Tabs van Samsung geen inbreuk maken op de ontwerppatenten van Apple. Met deze uitspraak op zak kan Samsung de tablets niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa blijven verkopen. Apple mag de verspreiding van de Samsung Galaxy Tabs niet langer belemmeren.

De rechtbank in Den Haag heeft navolging gegeven aan eerdere uitspraken in het Verenigd Koninkrijk. Daar werd Apple ook al in het ongelijk gesteld en moest het zelfs excuses aanbieden aan het Zuid-Koreaanse bedrijf in grote landelijke kranten. Ook dit keer komt Apple er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf, het moet de 63.678 euro proceskosten van Samsung vergoeden. Apple heeft tot op heden geen hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Voor Samsung stond er op dit moment niet zoveel meer op het spel. De rechtszaak ging namelijk over de verouderde Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1, inmiddels zijn deze door Samsung al vervangen door nieuwere tablets.

Samsung heeft inmiddels ook een verklaring afgegeven: "Wij blijven ervan overtuigd dat Apple niet de eerste was die een tablet ontwierp met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. De oorsprong van de geregistreerde designfeatures van Apple is te vinden in talrijke voorbeelden van prior art."