1 min

Tags in dit artikel

,

Het Amerikaanse bedrijf Atari Inc. heeft faillissement aangevraagd in een poging om zich los te breken van het Franse moederbedrijf Atari S.A. De aanvraag werd gedaan onder de noemer Chapter 11, dit betekent dat een bedrijf onder de regels van een faillissement mag herorganiseren.

Een anonieme bron die dicht bij het bedrijf staat, geeft aan dat het uiteindelijk de bedoeling is om van Atari Inc een bescheiden onderneming te maken, die zich richt op digitale en mobiele platformen, tezamen met gepatenteerde producten. Dit laatste zou volgens Jim Wilson, de CEO van Atari, voor ongeveer 17 procent van de omzet van het bedrijf zorgen.

Atari Inc. heeft de laatste tijd enkele fortuinlijke meevallers gehad, dankzij onder andere het succes van Atari Greatest Hits voor mobiele platformen. De LA Times meldt dat er op dit moment meerdere aanbiedingen op tafel liggen. Dankzij deze aanbiedingen zou een verzamelde schuld van 5,25 miljoen dollar vergoed worden. Mocht het faillissement als Chapter 11 worden goedgekeurd en weet het bedrijf een betrouwbare partner te vinden die de schuld wil ophoesten, dan is een comeback van het bedrijf dat ooit Pong ontwikkelde, heel goed mogelijk.