2min

Tags in dit artikel

, ,

Atari heeft op een aandeelhoudersvergadering bekend gemaakt dat het bedrijf opnieuw fors verlies heeft geleden. De game-ontwikkelaar maakte in het eerste kwartaal van het fiscale jaar een verlies van ruim 12 miljoen dollar. Het bedrijf twijfelt nu dan ook ernstig of ze wel dan niet een faillissement moeten aanvragen.

Het verlies is vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar met meer dan 50 procent gestegen, toen maakte het bedrijf slechts een verlies 7,3 miljoen dollar. Uiteindelijk maakte Atari over geheel 2006 een verlies van 70,3 miljoen dollar. Dit leidde onder andere tot het vertrek van toenmalig CEO Bruno Bonnel, de oprichter van Infogrames. Daarnaast werd het bedrijf door aanhoudende financiële problemen gedwongen enkele van hun belangrijke franchises zoals Civilization, Driver en Stuntman van de hand te doen.

Begin dit jaar kreeg Atari het ook nog eens aan de stok met de Amerikaanse aandelenbeurs NASDAQ. De aandelen van Atari waren toentertijd slechts één cent waard. Dit was volgens NASDAQ veel te laag om genoteerd te worden op de beurs. Atari stond dus op het punt om van de aandelenbeurs geschrapt te worden, maar kwam op het laatste moment met een nieuw plan aanzetten waar ze de aandelen samen gingen voegen en voor tien cent konden aanbieden. Dit plan heeft Atari uiteindelijk nog kunnen redden.

In 2008 staan nog verschillende games games gepland, waaronder Alone in the Dark gezien wordt als belangrijkste troef. Of deze inderdaad voor een ommekeer van het bedrijf kan zorgen is nog maar de vraag.