1 min

Samsung maakt de verwachtingen waar die het eerder deze maand onofficieel aankondigde. Het bedrijf geeft aan een omzet van 52,45 miljard dollar gemaakt te hebben in het vierde kwartaal van 2012.

De cijfers vallen eigenlijk nog iets positiever uit dan in eerste instantie aangegeven werd. Van de omzet hield het bedrijf 8,27 miljard dollar nettowinst over. De cijfers zijn een stijging van 10 procent vergeleken met het derde kwartaal en, houd je vast, een 89,3 procent stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. In totaal wist Samsung over heel 2012 een nettowinst te draaien van 27,18 miljard dollar.

De mobiele tak van Samsung speelde wederom een belangrijke rol in de prestaties van het bedrijf. De Mobile Communications-divisie groeide in het vierde kwartaal met 4 procent. Het bedrijf zelf geeft aan dat de Galaxy S III en de Galaxy Note II hierbij een belangrijke factor waren.

De halfgeleiderdivisie van het bedrijf liet ook indrukwekkende cijfers zien. Kwartaal-op-kwartaal steeg de nettowinst met 39 procent naar 1,33 miljard dollar. Ook de Consumer Electronics-divisie wist een groei van 87 procent nettowinst te behalen, ten opzichte van het derde kwartaal van 2012.

Voor het komende kwartaal is Samsung minder optimistisch, het bedrijf geeft hier een winstwaarschuwing voor af. Dit zal onder andere vanwege het minder feestelijke seizoen zijn. Samsung verwacht ook aangetast te worden doordat steeds meer consumenten vaker kiezen voor mobiele producten en minder voor de traditionele computerproducten.