Uit de voorlopige cijfers van het vierde kwartaal van Samsung Electronics blijkt dat het technologieconcern een omzet heeft gedraaid van 40 miljard euro. Dit betekent een stijging van 18,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Van die omzet hield Samsung 6 miljard euro winst over. Dit betekent een stijging van maar liefst 89 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2011.

Samsung heeft vooralsnog niet aangegeven welke divisies de winst geboekt hebben, maar analisten verwachten dat met name de smartphonedivisie geleid heeft tot de grote omzetstijging. Er gaan geruchten dat Samsung 60 tot 63 miljoen smartphones heeft verkocht in het vierde kwartaal, tegenover 56,9 miljoen stuks in het derde kwartaal.

Het is nog even wachten op het moment wanneer Samsung de definitieve cijfers bekend zal maken, dit zal pas eind januari gebeuren. Als nu de balans opgemaakt zou worden, betekent het dat Samsung over heel 2012 een omzet van 144 miljard euro heeft behaald, waarvan 20 miljard euro winst overblijft.