1 min

Apple heeft zojuist zijn zevende jaarlijkse leveranciersverantwoordelijkheid voortgangsonderzoek uitgebracht. Hierin zien we dat het bedrijf bereid is om leveranciers aan de kant te zetten, wanneer er minderjarige werknemers in dienst zijn. Dat is één van Apple’s leverancier namelijk overkomen.

Het eerste slachtoffer van deze harde aanpak is gevallen, het gaat om Guangdon Real Faith Pingzhou Electronics (PZ). Gedurende een aantal bezoeken aan deze leverancier werden maar liefst 74 overtredingen in de vorm van kinderarbeid aangetroffen in de loop van één jaar. Het bedrijf is niet langer welkom bij Apple.

Volgens het onderzoek van Apple, is de grote boosdoener het lokale uitzendbureau Shenzhen Quanshun Human Resources. Dit bureau was verantwoordelijk voor het leveren van minderjarige werknemers aan PZ. Het uitzendbureau zou geholpen hebben bij het vervalsen van documenten, waardoor de kinderen aan de slag konden gaan bij de leverancier.

Vorig jaar liet Apple’s CEO Tim Cook al weten harder te willen optreden tegen de veelal erbarmelijke werkomstandigheden bij leveranciers van Apple. Het meest recente rapport toont dat Apple in 2012 in totaal 393 controles onder leveranciers heeft uitgevoerd, 72 procent meer dan het voorgaande jaar.