1 min

Aanvullend bij de voor cijfers van het tweede kwartaal van Microsoft, heeft het bedrijf middels een persconferentie extra toelichting gegeven. Met name de prestaties van de Entertainment en Apparaten-divisie wordt belicht. Hier vallen onder andere Skype en de Xbox 360 onder.

Tijdens het afgelopen kwartaal, het kwartaal met de vele feestdagen, zijn er volgens Microsoft 5,9 miljoen consoles verkocht. Toch is dit niet best, want het betekent een daling van 28 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het bedrijf nog 8,2 miljoen consoles verkocht. Daarbij gaf Microsoft aan dat de eigen publicatie Halo 4 de bestverkopende titel was van de hele serie. Microsoft liet in het midden wat de exacte verkoopcijfers van de game waren.

Zoals verwacht liet de softwaregigant niets los over de opvolger van de Xbox 360. Aangenomen wordt wel dat Microsoft nog voor het einde van dit jaar de opvolger zal lanceren.

Over Skype had Microsoft nog het een en ander te melden. Het gebruik van de VoIP-dienst steeg met 59 procent. In het hele laatste kwartaal van 2012 werd de dienst in totaal voor maar liefst 138 miljoen minuten gebruikt. Hoeveel geld Skype uiteindelijk in het laatje bracht werd niet duidelijk uit de cijfers.

Ook Windows Phone valt onder de Entertainment and Devices-divisie, maar wederom had Microsoft hier niets concreets over te melden. De verkopen van Windows Phone-producten zouden wel viermaal hoger liggen dan in dezelfde periode vorig jaar.