Videokaartfabrikant Nvidia heeft momenteel al een aardig dikke vinger in de pap als het gaat om de mobiele markt. De Tegra-chips worden regelmatig gebruikt in smartphones en tablets, maar concurrent Qualcomm heeft duidelijk een groter marktaandeel. Nvidia zou hier mogelijk verandering in willen brengen door ook zelf smartphone en tablets te ontwikkelen.

Overigens zou Nvidia niet van plan zijn om de mobiele apparaten ook op grote schaal onder de eigen merknaam onder te brengen. Er worden goedkope smartphones en tablets ontwikkeld die derde partijen uit kunnen brengen. Het gaat hierbij om kleine merken die bijvoorbeeld goedkope toestellen in opkomende markten als China uitgeven.

Door de ontwikkeling en productie in eigen hand te nemen kan Nvidia een grote controle uitvoeren op het eindproduct. Door de specificaties en prestaties in eigen hand te hebben kan de videokaartfabrikant de kwaliteit onder controle houden. Het project van Nvidia zou aanvangen met een groot aantal goedkope tablets met een schermgrootte van 7 tot 10 inch welke vanaf mei of juni in de winkels zullen liggen.

Dit distributiemodel is voor Nvidia overigens niet bepaald nieuw, met videokaarten voor desktopcomputers doet het merk precies hetzelfde. Tijdens de CES maakte Nvidia overigens al duidelijk dat het ook bezig is met een eigen gaminghandheld.