1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens geruchten gaat nVidia in de lente beginnen met het leveren van een nieuwe type Tegra 2-proccesor. nVidia komt met twee verschillende types die onder meer gebruikt kunnen worden in apparaten met 3d-ondersteuning.

De productie van de nieuwe Tegra 2-proccesoren zal dit kwartaal van start gaan of is zelfs al gestart, dat is niet bekend. In de lente moet de processor verkrijgbaar zijn in verschillende smartphones of tablets. De oude Tegra 2-processor van nVidia die al een tijdje uit is wordt nog niet zoveel gebruikt, maar binnenkort worden er wel een aantal apparaten op de markt gebracht die voorzien zijn van deze processor.

Dat heeft de nieuwssite TechEye gemeld, zij zouden de hand hebben gelegd op de presentatie die nVidia gaat houden tijdens het Mobile World Congress. Op één slide is te zien dat de nieuwe processor van nVidia vooral bedoeld is voor apparaten met een 3d-scherm. Het lijkt erop dat er twee verschillende types uit zullen komen, waarschijnlijk zal er één bedoeld zijn voor de smartphone en de andere voor een tablet. Beide processors doen hun werk op een kloksnelheid van 1,2GHz.

Ook gaan er een aantal geruchten over een andere processor waar nVidia mee bezig zou zijn, de Tegra 3-processor. nVidia zou dit aankondigen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, die van 14 tot 17 februari wordt gehouden.