KPN is na het openen van de beurs onderuit gegaan. KPN maakte gisteren bekend dat het vooral in Duitsland een flink deel van de omzet moest inleveren. Daarnaast maakte de provider duidelijk dat voor 4 miljard aan aandelen beschikbaar wordt gesteld, KPN geeft aan dat het de komende jaren alleen op die manier kan overleven.

Door nu fors te investeren moet KPN op basis van kwaliteit kunnen winnen van de concurrentie, zo stelt het bedrijf. Het beschikbaar stellen van de aandelen gebeurt onder de noemer claimemissie, wat inhoudt dat alleen mensen die al aandelen hebben in KPN extra aandelen kunnen aanschaffen. KPN’s bekendmaking levert momenteel nog weinig succes op, de aandeelkoers staat op het moment van schrijven al 21,5 procent lager dan een dag eerder.

KPN verloor in het laatste kwartaal van 2012 160 miljoen euro. Een jaar eerder noteerde het bedrijf nog een winst van 176 miljoen euro. Het jaar 2012 leverde voor KPN met 12,7 miljard euro meer dan de helft minder winst op in vergelijking met een jaar eerder. Opvallend genoeg werd gerekend op een winst omdat KPN zendmasten verkocht had. De omzet bedroeg 3,275 miljard euro, wat drie procent lager is dan een jaar eerder.