De grootste aandeelhouder van Dell, Southeastern Asset Management, is woest dat de pc-fabrikant zich probeert te privatiseren.

De aandeelhouder heeft laten weten dat een prijs van 24,4 miljard dollar voor de privatisering onacceptabel is. Southeastern vertelt dat het "verontrust" is dat er 13,65 dollar per aandeel wordt betaald om de op drie na grootste pc-fabrikant te privatiseren door een consortium geleid door CEO Michael Dell. De aandeelhouder vindt Dell 20 dollar per aandeel waard.

Southeastern heeft een aandeel van 7,5 procent in Dell en daarmee is de mening van deze aandeelhouder vrij belangrijk. CEO van Southeastern, Mason Hawkins, liet in september al weten dat het gelooft dat de aandelen van het bedrijf ergens rond de 25-20 dollar waard zijn, zelfs al wordt Dells pc-afdeling op nul waarde geschat.

Het consortium, onder leiding van Michael Dell, dat de privatisering leidt, heeft geen plan om het bod te verhogen. Michael hoopt erop dat aandeelhouders zich zullen realiseren dat als zij deze deal niet nemen ze veel minder zullen krijgen. Andere Dell-aandeelhouders hebben echter al laten weten tegen de deal te zullen stemmen.

Southeastern is de grootste verliezer als de deal in zijn huidige vorm doorgaat. Dat bedrijf betaalde meer dan 20 dollar per aandeel en zou 825 miljoen dollar verliezen met de privatisering.