3min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC heeft tijdens een evenement in Londen en New York het nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Het gaat om de HTC One. De One heeft een behuizing van aluminium, twee speakers en twee aanraakgevoelige knoppen en een revolutionaire camera.

Hardware

HTC speelt met smartphones al langer in op de samenwerking met Beats Audio. Dat aspect wordt nog eens uitvergroot met de HTC One doordat deze smartphone de beschikking heeft over twee speakers die samenwerken met een versterker. Deze combinatie draagt de naam BoomSound. Voor het opnemen van geluid wordt gebruik gemaakt van een dubbele microfoon met membranen wat resulteert in geluid dat niet vervormd zal worden. Bovendien past de One het volume aan tijdens telefoongesprekken in luide omgevingen, zodat je degene aan de andere kant van de lijn goed kunt verstaan.

De behuizing van de smartphone bestaat uit één blok aluminium en het is HTC gelukt om de antenne hierin te integreren. De bescherming van het beeldpaneel van 4,7 inch wordt uiteraard verzorgd door Gorilla Glass, wat overigens een gebogen vorm heeft gekregen. Het scherm heeft een Full HD-resolutie met een pixeldichtheid van 468 pixels per inch. Met deze specificatie heeft de One voorlopig het scherpste scherm ooit.

Uiteraard heeft de HTC One ondersteuning voor 4G-netwerken. Verder heeft de telefoon een Snapdragon 600-processor aan boord met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de accu heeft een capaciteit van 2300 mAh.

In de aan/uit-knop van de telefoon zit een infrarood-zender verwerkt, waardoor HTC’s nieuwe vlaggenschip ook gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je televisie te besturen.

Camera

HTC beloofde vorige week een revolutie teweeg te brengen met de HTC One op het gebied van camera’s. HTC benadrukt dat het niet veel uitmaakt hoeveel megapixels een camerasensor ondersteunt, het gaat om de grootte van die pixels, want grotere pixels laten meer licht door. Dankzij een nieuwe technologie die de naam UltraPixel draagt kan de HTC One 300 procent meer licht vastleggen. Voor degenen die toch graag iets van het aantal megapixels willen weten; De camera legt foto’s vast in een resolutie van 4 megapixel. Dat lijkt weinig, maar door de hogere helderheid die opgevangen wordt zou het eindresultaat alsnog beter moeten zijn.

Met HTC Zoe introduceert de fabrikant een concurrent voor Twitter’s Vine. Zoe is een functie waarmee korte video’s geschoten kunnen worden in een eigen bestandsformaat.

Software

De HTC One introduceert een nieuwe versie van Sense, de skin die het Taiwanese bedrijf over Android legt. Deze interface draagt de naam Sense 5. Deze skin brengt een schoon en modern uiterlijk, zo weet HTC te melden tijdens de presentatie.

Met behulp van BlinkFeed levert HTC hapklare content aan op het hoofdscherm van Android. Denk hierbij aan sociale media, nieuws en informatie. Er wordt melding gemaakt van maar liefst 1.400 partners waaronder de sportzender ESPN. BlinkFeed moet het hoofdscherm van de HTC One omtoveren in een soort Live Tile, zoals we al kennen van Windows 8 en Windows Phone.

Beschikbaarheid

De HTC One wordt in 80 landen uitgebracht, de grootste uitrol van een HTC-toestel ooit. De smartphone is al vanaf 15 maart beschikbaar voor een prijs vanaf 699 euro.

De telefoon komt beschikbaar in de kleuren zilver en zwart en met 32GB of 64GB aan opslagcapaciteit.