De geruchten rondom het nieuwe vlaggenschip van HTC nemen toe, nu zijn er twee foto’s verschenen van een zwart HTC toestel, wat het nieuwe vlaggenschip van HTC zou moeten zijn. De HTC One 2 of HTC M8 zoals het toestel ook wel wordt genoemd wordt binnenkort verwacht, mogelijk wordt het toestel eind deze maand tijdens de Mobile World Congres in Barcelona aangekondigd.

Waar eergisteren al een foto van de achterzijde online verscheen, en we vanmorgen een afbeelding van het nieuwe startscherm konden publiceren. Hebben we nu twee foto’s van de voorkant van een HTC toestel, het is moeilijk te zeggen of het gaat om een gephotoshopte HTC One of dat het hier echt gaat om HTC’s nieuwe vlaggenschip.

In elk geval zijn de bezels (rand rond het scherm) een stuk kleiner geworden en heeft het toestel nu on-screen knoppen, welke kennelijk ook zijn te verwijderen. Op een van de foto’s ontbreken de standaard Android-toetsen. Het feit dat de originele bron de foto’s al heeft verwijderd doet ons vermoeden dat het hier echt gaat om HTC’s nieuwe vlaggenschip. We kunnen dan alvast ook stellen dat het toestel in het zwart beschikbaar komt, maar dat is geen grote verassing.

De vermoedelijke specificaties van het toestel zijn een Qualcomm Snapdragon 800, een 5 inch Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels), 2 GB aan werkgeheugen, twee 5 Megapixel camera’s, een nieuwe versie van HTC’s eigen Sense-skin en Android 4.4.2 KitKat. Hiermee gaat HTC waarschijnlijk net als Huawei vlak onder de absolute high-end toestellen van 2014 zitten, waardoor het prijskaartje als het goed is net even aantrekkelijker zal zijn.

Er zijn verschillende geruchten over een introductie tijdens Mobile World Congres maar ook over een evenement in New York in maart.