Groupon stuurt CEO en mede-oprichter Andrew Mason de laan uit, na een aantal dramatische financiële jaren voor het bedrijf. Mason neemt waardig afscheid met een luchtige brief aan het personeel.

"Na vier en een half jaar intense en prachtige jaren als CEO van Groupon, heb ik besloten dat ik graag meer tijd met mijn familie wil besteden. Grapje – ik ben vandaag ontslagen. Vraag je je af waarom, dan heb je niet opgelet." Dat zijn de woorden die Mason achterlaat bij de medewerkers van het bedrijf. Geen wijzende vingers of slappe excuses, maar een waardig afscheid met verantwoording en humor.

De voormalig CEO verloor zijn baan nadat Groupon de waarde van het bedrijf zag instorten sinds de beursgang in 2011. Groupon opende dat jaar met een koers van 20 dollar per aandeel en zakte tot gisteren naar 4,53 dollar. Mede-oorzaak is het verdienmodel van Groupon, dat concurrenten gemakkelijk kunnen kopiëren. Ook interne problemen speelden parten, waaronder accountingsissues die de aandacht van overheidsinstanties trokken.

Opmerkelijk is de reactie van de aandeelhouders op Mason’s ontslag. Minuten nadat het nieuws naar buiten kwam, schoot de koers in een reflex omhoog met 12 procent, maar deze zakte enkele uren later weer in.