1 min

De Ultrapixel-techniek van HTC kan volgens het hoofd van de Britse afdeling van het bedrijf ook gebruikt worden in smartphones met minder goede hardware. Mogelijk komen functies zoals gelijktijdig video’s schieten en fotograferen dan wel te vervallen.

HTC introduceerde de Ultrapixel-sensor in de HTC One, het nieuwe vlaggenschip van het Taiwanese merk. De HTC One heeft een camera die bestaat uit drie sensoren die samen een foto van 4 megapixel schieten. De resolutie van die foto is relatief laag, maar de kwaliteit is vergelijkbaar met de marktleiders van dit moment, zoals de Apple iPhone 5, Sony Xperia Z en Nokia Lumia 920. De HTC One verzamelt namelijk de beste pixels uit de drie foto’s en combineert deze in één foto met hoog detail.

Phil Roberson, hoofd van HTC in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, werd tijdens het Mobile World Congress vorige week ondervraagd over de technologie. Op de vraag of Ultrapixel ook naar het middensegment van HTC kan komen antwoordde Roberson met een volmondig "Ja."

"De mogelijkheid om HD-video’s en foto’s met hoge resolutie te schieten met de HTC One is te danken aan de quad-core processor. Er zijn technische uitdagingen, maar de technologie kan ook in andere delen van ons portfolio worden gebruikt."

Natuurlijk is het voor HTC niet mogelijk om huidige telefoons te voorzien van de techniek aangezien deze deels afhankelijk is van de hardware. Een deel van de huidige toestellen wordt echter nog wel voorzien van Sense 5, de nieuwe grafische schil voor Android 4.2 Jelly Bean.