2min Devices

HTC dumpt UltraPixel-camera in nieuwe versie van One M8

HTC heeft een nieuwe versie van de One M8 gepresenteerd, waarbij de UltraPixel-sensor overboord is gegooid. De HTC One M8 Eye is alleen op dat punt gewijzigd en is voorzien van een camera met een resolutie van 13 megapixels.

Hoewel wij er altijd hard op hameren dat een hoger aantal megapixels zelden betekend dat een foto beter is, is er wel een bepaalde ondergrens. HTC probeerde met de UltraPixel-camera iets anders te doen, de sensor bevat slechts 4 megapixel, maar de afzonderlijke pixels (2µm per stuk) zijn relatief groot waardoor ze veel licht opvangen. Dat zou moeten resulteren in betere foto’s, maar de HTC One M7 (review) en One M8 (review) wisten helaas geen indruk te maken.

HTC komt nu met de One M8 Eye, waarbij de UltraPixel-camera achterwege is gelaten en is vervangen voor een sensor met 13 megapixels. De tweede camera blijft wel behouden, waardoor foto’s enige diepte kunnen krijgen. Ook voegt HTC de nieuwe Eye-software van de HTC Desire Eye (hands-on) toe, maar op de voorkant zit dus niet zo’n extreme camera als bij dat toestel het geval is.

Helaas zit er wel een addertje onder het gras: de HTC One M8 Eye is alleen aangekondigd voor China en het is op dit moment onduidelijk of het toestel ook ons continent zal bereiken. De kans is hiermee wel groot dat de UltraPixel-camera geen vervolg meer krijgt in nieuwe vlaggenschepen, of in ieder geval niet in de huidige vorm.

Bron:Android Police