Sony Nederland heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor Facebook-gebruikers. Op het sociale netwerk zijn verschillende profielen actief die zich voordoen als vertegenwoordigers of afdelingen van Sony’s PlayStation-divisie. Gamende Facebookers worden opgeroepen om zich aan te melden voor het testen van de PlayStation 4.

Op zichzelf is dat niet zo’n probleem, de ongeloofwaardigheid daargelaten, ware het niet dat de gebruikers op zo’n manier misleid worden, dat ze hun accountgegevens van het PlayStation Network invoeren op een namaakwebsite. Ook wordt er verzocht om naar een betaalnummer te bellen om je aan te melden voor de test van de nieuwe spelcomputer van de Japanners. Sony raadt mensen met klem af om in te gaan op deze verzoeken, het gaat om oplichting.

Sony geeft naast de waarschuwing ook aan actief bezig te zijn met het melden van de profielen bij Facebook. Er is ook contact opgenomen met het sociale netwerk om de nep-profielen zo snel mogelijk te verwijderen vanwege oplichting en schending van merkrechten.

Facebookers kunnen zelf ook helpen door de pagina’s te rapporteren bij Facebook. Dit doe je door naar de hoofdpagina van het desbetreffende profiel te gaan, vervolgens druk je op het tandwiel onder de coverfoto, vervolgens druk je op Report Page en kies je de desbetreffende meldingssoort uit.